Viktigt att tänka på om du ska flytta

När du ska flytta är det en del att hålla reda på, här finns några kom-ihågtips som vi hoppas kan vara till hjälp.

Säg upp ditt kontrakt.
Det första du ska göra är att säga upp ditt hyreskontrakt. Ring oss gärna så hjälper vi dig, men kom ihåg att du måste skicka det skriftligt så att vi formellt får in din uppsägning. Endast skriftlig uppsägning gäller.
Uppsägningstiden är tre hela månader från det månadsskifte som infaller närmast efter uppsägningsdatumet.
Det är viktigt är att du anger ett aktuellt telefonnummer som vi kan nå dig på.

Besiktning.
På överenskommen tid kommer vi till din lägenhet. Besiktningen är viktig, så det är därför viktigt att du är närvarande. Då går vi tillsammans igenom lägenheten.
För att underlätta besiktningen är det bra om du berättar om eventuella dolda skador, det vill säga sådana skador som kan finnas bakom tavlor, hyllor eller under mattorna. Om du är medveten om att någon skada skett, berätta gärna för oss så löser vi det på bästa sätt.

Utrustning i lägenheten.
Om du ändrat något sedan du flyttat in vad avser fasta inventarier, ex badrumsskåp, hyllor, dörrar eller annat så ska du sätta tillbaka detta innan du flyttar ut.

Slutavläsning av elmätaren !
Tänk på att meddela elleverantören att du ska flytta.
Slutavläsning måste göras så att du inte riskerar att få betala elförbrukningen efter att du flyttat.

Städning.
Det är viktigt att du städar lägenheten. Om du vill veta mer om vad flyttstädningen omfattar så ladda gärna ner städschemat för flyttstädning.
Ladda ner här.

Nycklar?
Samtliga nycklar ska lämnas in till oss senast klockan 12.00 första vardagen efter att hyreskontraktet gått ut. Det gäller såväl lägenhetsnycklar som nycklar till tvättstuga samt till eventuella garage och förråd.
Bortkomna eller inte i tid inlämnade nycklar medför byte av lås – en kostnad som hyresgästen får stå för.

När skall lägenheten vara utflyttad?
Om inget annat har avtalats gäller hyreslagen § 7, som säger:
”När hyrestiden har löpt ut skall man som avflyttande hyresgäst, senast kl. 12.00 dagen efter hyrestidens utgång, hålla lägenheten tillgänglig för den som ska tillträda den.”

Ett exempel: Går kontraktet ut den 30 juni så har den nya hyresgästen tillträde till lägenheten den 1 juli, kl. 12.00. Infaller den 1:a på en helg, gäller första vardagen efter helgen som tillträdesdag.

Flytt av el, telefon och internet
När du flyttar bör du dels teckna ett el-abonnemang på den nya adressen, dels avsluta ditt gamla abonnemang för lägenheten. Du anmäler också flytt av ditt telefonabonnemang och eventuellt internetabonnemang. Kontakta din internetleverantör, ditt telefonbolag och din el-leverantör för att göra detta.

Adressändring
För att posten ska komma till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten.
Du gör din anmälan till Adressändring: tel 020-97 98 99 eller på deras hemsida. 

Visning av lägenheten
Som utflyttande hyresgäst får du vara beredd på att visa lägenheten för de personer som får erbjudande om att flytta in efter dig. Vi hör av oss till dig angånde detta efter du har sagt upp din bostad.

/ Välkommen tillbaka som hyresgäst och hoppas denna lista gjorde utflyttningen lättare.
Hyresvärden

Comments are closed.